Träning och massage

Man kan tycka att massage bara ska vara till för de som sitter stilla mycket och därför blir stela och ömma i kroppen. Men massage är faktiskt lika viktigt för personer som tränar mycket eftersom man då också kan bli ganska stel i musklerna, även om man stretchar.

Jag tränar tre till fyra gånger i veckan, så varken mycket eller lite, utan ganska lagom mycket. Jag försöker att komma ihåg att stretcha efter varje gång också men även om jag gör det så blir jag lätt ganska stel i kroppen. Så därför har jag faktiskt på senare tid börjat gå på massage i Sunne. Eller det är inga bestämde behandlingar, men jag brukar ringa och boka tid så att jag går en gång varannan eller var tredje vecka ungefär.

Mottagningen jag går till heter Ingmårhälsan och jag tycker faktiskt att jag har blivit väldigt mycket mindre stel i kroppen efter att jag började gå på behandlingarna. Tränar lika mycket så det är klart att jag blir bättre på det sättet också, men jag tycker ändå att jag har blivit starkare också och vill gärna säga att det beror på den massage jag fått från Ingmårhälsan i Sunne också.

Har börjat rekommendera Ingmårhälsan som mottagning till de flesta som jag kommer över som klagar över att de har ont i kroppen eller är stela. Både för de som liksom jag är på gymmet och tränar flera gånger i veckan samt för personer som har kontorsjobb och sitta stilla större delen av dagarna.